Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investeste in oameni!

La 39 de ani, Anisoara Darloman s-a hotarat sa se califice intr-un nou domeniu, mai ales ca, dupa spusele ei, zona nu abunda in locuri de munca disponibile. Are copii si pana acum, cresterea si educaţia acestora a fost cea mai importanta „profesie”.

„Copiii s-au facut mari acum. Eu sunt o fire dinamica si nu pot sa stau fara sa fiu utila. Pentru ca aici nu sunt prea multe oferte de locuri de munca, m-am oferit voluntar la Casa de batrani din comuna”, povesteste ea.

Anisoara a aflat despre proiectul „Combaterea discriminarii si cresterea potenţialului de angajare a femeilor din mediul rural” de la consilierii din Centrele de Suport si imediat s-a gandit sa se inscrie la cursuri: „Toata lumea asteapta sa primeasca, dar cred ca trebuie sa faci si tu ceva, sa te implici, sa te interesezi. Cand am aflat despre proiect, despre posibilitaţile pe care le ofera, m-am dus prin comuna noastra si cateva invecinate si am anunţat cate persoane am stiut. Le-am spus si fetelor de 18-19 ani sa vina, ele erau interesate de cosmetica, manichiura-pedichiura, isi doresc un coafor. Eu m-am inscris acum la cursuri de lucrator in comerț, candva sigur o sa-mi fie de folos pentru gasirea unui loc de munca. In plus, soțul meu si cu mine avem planuri, vrem sa amenajam cateva camere pentru turisti si cu timpul sa ne deschidem o pensiune”.

Anisoara este increzatoare in sansa la o noua perspectiva: „Sunt convinsa ca proiectul asta ma va ajuta sa sa ma descurc. Acum, toţi vor nu doar pricepere, cer experienţa in domeniu si nu in ultimul rand o diploma. Sper ca aceste cursuri sa ma ajute pe mine si pe majoritatea fetelor. Proiectul si cursurile sunt o ocazie prin care inveți sa faci ceva util, ceva care te intereseaza, sa vii cu ceva nou”.


Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro.

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.