Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investeste in oameni!

Daniela Cerasela Catana a lucrat ca incasator-taxator pe autobuz dar, de ceva vreme, nu si-a mai gasit de lucru. Nu se mai cauta meseria asta si a fost nevoita sa invete altceva. Acum s-a inscris la cursuri de bucatar care dincolo de posibilitatea unui alt drum, spera sa o ajute sa faca fata altfel sau sa imbunatateasca lucrurile la Centrul de recuperare pentru persoane cu handicap deschis in comuna sa. „Proiectele astea prind foarte bine. Iti ofera o a doua sansa, sunt gratuite si se tin aici, aproape de casa ta, nu trebuie sa pierzi timp si bani cu autobuzul, microbuzul sau trenul. Eu am mai facut astfel de cursuri dar costau destul de mult. A trebuit sa le platesc in rate si m-am descurcat foarte greu”.

Ea crede ca prin informare si consiliere, proiectul acesta ajuta femeile din mediul rural sa aiba o viata mai buna, le ajuta sa-si imbunatateasca nivelul de trai. „La cursuri vin persoane din tot judetul, poti sa discuti si sa afli tot soiul de informatii. Foarte multe fete s-au inscris la cursuri pentru ingrijitor de batrâni la domiciliu, bucatar, ca mine, lucrator in comert, dar cele mai multe se duc la cosmetica-coafor”, mai spune Daniela.


Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro.

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.